Prva ekipaNajava subotnjeg ogleda protiv Dinama

4. lipnja 2020.
objava_toplak_trening

Uoči subotnjeg prvenstvenog susreta s Dinamom, u sklopu 27. kola HT Prve lige danas je održana konferencija za novinare, koja je umjesto u prostoriji za press konferencije, upriličena na otvorenom, na glavnom terenu varaždinskog Gradskog stadiona.

– Mislim da nam je prvenstva pauza dobro došla. Bili smo dosta zajedno, odradili smo pripreme, igračima smo još više približili našu filozofiju igre, napravili smo koheziju u momčadi, koja bi mogla biti ključna u borbi za bodove. Bez obzira na to što nam je bilo teško bez utakmica, da se nastavio onaj ritam prvenstva od prije pandemije morali bi puno toga rješavati u hodu. Iz ove pauze izvlačim pozitivu i vjerujem da ćemo u nastavku prvenstva biti puno bolji. Želim da igraču počnu vjerovati u nešto što je prije zvučalo kao utopija, da ćemo izboriti ostanak u ligi, a ako ćemo svi biti u toj vjeri onda će preostalih deset kola biti lijepi za nas – rekao je trener Varaždina Samir Toplak.

Varaždin je odigrao tri pripremna susreta, dva s Lokomotivom i generalku protiv Gorice.

– Bili smo puno kompaktniji u tim susretima, puno smo toga radili ono što smo i trenirali i zadovoljniji sam viđenim u odnosu na ono što smo prije igrali. Prije je bilo na mahove, dosta individualno, a u ovom trenutku mislim da ekipa funkcionira momčadski, da točno znaju što trebaju raditi na terenu u fazi obrane i u fazi napada. Naravno da uz sve to na naplatu dolazi i kvaliteta kao što nas je Gorica izmasakrirala i postigla golove nakon svih naših dječjih pogrešaka u fazi obrane. Znam da će se to događati i u prvenstvu, da će biti takvih utakmica, ali uvijek govorim bolje da te sve udari po glavi u jednoj utakmici nego da kiksneš na svakom susretu. Putokaz nam je Lokomotiva s kojom smo bili maksimalno ravnopravni u dvije utakmice, a nekim trenucima čak i bolji i to me veseli. Ako ćemo biti na tom nivou , koncentrirani i raditi sve manje grešaka onda ćemo biti i konkurentni – naglasio je Toplak.

Susret s Dinamom igrat će se od 21 sat i 5 minuta, bez gledatelja. Zbog žutih kartona u konkurenciji za sastav neće biti Posavca, zbog ozljede s treninga izostat će Tkalčić, dok je Kolarić osjetio bol u zadnjoj loži i jučer ga nije bilo na treningu pa će se tek vidjeti hoće li biti spreman za subotu.

– Protiv Dinama je svaki bod dobar. Igramo kod kuće bez gledatelja,s jedne strane je dobro da otvaramo prvenstvo s maksimalnim favoritom, a već sam rekao da favorite možeš iznenaditi na početku, kada još ne znaju u kakvoj su formi. Otežavajuća okolnost za nas da je na klupi Dinama novi trener koje nismo mogli skautirati, mada se neće puno toga mijenjati, ali će se vjerojatno polet i nova energija primijetiti na terenu. Znamo odakle prijeti najveća opasnost, kakva je Dinamo kvaliteta i sigurno da se moramo maksimalno posvetiti tim stvarima. Od jučer smo počeli raditi na tome kako kontrirati Dinamo, nadam se da ćemo biti prava momčad, da ćemo se dobro braniti i opasno napadati. Nadam se da ekipa koja će istrčati, uz pet zamjena na koje imamo pravo, a što je jako dobro, može Dinamo dugo držati u neizvjesnosti, a ako ćemo ih dugo držati u neizvjesnosti pa da uđu u nervozu onda se imamo nečemu i nadati – zaključio je Toplak.

http://nk-varazdin.hr/media/2020/05/sponsor_upchain.png
http://nk-varazdin.hr/media/2020/05/sponsor__vindija.png
http://nk-varazdin.hr/media/2020/05/sponsor__comet.png
http://nk-varazdin.hr/media/2020/05/sponsor__tokic.png
http://nk-varazdin.hr/media/2020/05/sponsor__derma.png
http://nk-varazdin.hr/media/2020/05/sponsor__ozujsko.png
http://nk-varazdin.hr/media/2020/10/sponsor_crosig.png
http://nk-varazdin.hr/media/2020/05/sponsor__solvis.png
http://nk-varazdin.hr/media/2020/05/sponsor__termmoplin.png
http://nk-varazdin.hr/media/2020/05/sponsor__vodogradnja.png
http://nk-varazdin.hr/media/2020/05/sponsor__legea.png
http://nk-varazdin.hr/media/2020/05/sponsor__konzum.png
http://nk-varazdin.hr/media/2020/05/sponsor__cocacola.png
http://nk-varazdin.hr/media/2020/05/sponsor__gkgrupa.png
http://nk-varazdin.hr/media/2020/05/sponsor__automobilloncar.png
http://nk-varazdin.hr/media/2020/05/sponsor_dlb.png
http://nk-varazdin.hr/media/2020/05/sponsor_hudek.png
http://nk-varazdin.hr/media/2020/05/sponsor_kopjar.png
http://nk-varazdin.hr/media/2020/05/sponsor_apfel.png
http://nk-varazdin.hr/media/2020/05/sponsor_biliceric.png
http://nk-varazdin.hr/media/2020/06/sponsor_kos.png
http://nk-varazdin.hr/media/2020/05/sponsor_puda.png
http://nk-varazdin.hr/media/2020/05/sponsor_libus.png
http://nk-varazdin.hr/media/2020/05/sponsor_tomic.png
http://nk-varazdin.hr/media/2020/06/sponsor_acjesenovic.png
http://nk-varazdin.hr/media/2020/05/sponsor_medical.png

© 2020 Nogometni klub Varaždin